Paralia nyaralás Görögországban

Egy jól sikerült egyhetes nyaralás Görögországban

Észak-Görögországban a magyar turisták jól ismerik Parália "városát", az Olimposzi Riviéra fontos "faluja". Görögország második legnagyobb városa Thesszaloniki repteréhez már egészen közel van kb. 55 km-re délre található. Az utóbbi esztendőkben rendkívül dinamikusan fejlődő Katerinitől 6 km-re északra helyezkedik el, a Makrygialostól pedig 18 km-re. A hozzávetőleg három kilométeres tengerparti promenádon sétálva könnyedén megközelíthető Olympic Beach (a szomszéd falu).Az egyik legjelentősebb turisztikai és kereskedelmi központ. A korábban gyakorlatilag jellegtelen kis település a szezonban lüktető, vibráló, mozgalmas jelleget ölt, reggel pihenés, délután strand, este pedig utcai, éttermi és disco élet. Az ember azt hihetné, Parália jól kiépített, lassan mélyülő homokos tengerparttal várja látogatóit.

"A nyaralóhely évtizedeken át lényegében téli álmát aludta s csak 25 évvel ezelőtt, a 80-as évek végén kezdett fejlődni és igazi turista centrummá felnőni, nyáron benépesül turistákkal. Télen csendes, nem is emlékeztet a nyári megszokott zsúfolt hangulatára. Pieria megye székhelye, regionális központ.."

"Érdekes színfolt Kateriniben a szombati, heti piac, amely a színes áruválaszték okán nagyon kedvelt a turisták körében. A piacon a már ismert növényeken, zöldségeken, olívabogyón kívül, különleges gyümölcsök és halak is megtalálhatóak. -

Paráliának nagyon hosszú homokos strandja van, fokozatosan mélyülő tengerrel. A vízi sportoknak köszönhetően az aktív nyaralás biztosított, a kisebbek szórakozása is biztosított.

A hangulatos tengerparti tavernákban és kávéházakban kellemesen telik az idő, a strandokon felhőtlenül élvezhető az enyhén fújdogáló szellőben a napsütés. Éjszakai szórakozóhelyet is könnyen találunk, a diszkók többségébe belépőjegyes, ahol sok a fiatal magyar lány..

Hosszú, keskeny főutca éjjel (este) is forgalmas, Napfényes, tiszta időben az Olymposz hegy csúcsai is láthatóak..

Parália közelében, Makrigialos felé haladva egy turisztikai érdekesség, egy tengeri sólepárló látható. A hely kettős funkcióval bír, a hófehér domb látványa mellett a gyógyulni vagy vitalizálódni vágyók is meg találják számításukat, hiszen az ottani tengeri iszap különösen ajánlott ízületi elváltozások, mozgásszervi betegségek kezelésére, bőrfeszesítő hatása van, regenerálásra és vitalitásra. A tengeri sókristály kítűnő a cellulutisz ellen. A tengerpart levegője, a sós tengervíz, a napfény felüdülést nyújtanak légzőszervi-, illetve bőrbetegségek esetén. A környezet kiváló hatással van a szervezetre.
- www.andromeda.hu/magyar/utazasok/gorog/gorog.php?f=paralia

Mások beszámolóit (képes vagy szöveges) is várom (emil: salsag@gmail.com címre). Már sokan írtak levelet, és ez itt egy Paralia mini Blog. Innentől pedig beszéljenek a paraliai utazás képei:

Home  [ First Page ]  [ Previous Page ]  [ Next Page ]  [ Last Page ] 

Page: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8] 


Online Utazási Iroda:   Tengerparti egzotikus utak: Afrika, Kuba, Thaiföld, Egyiptom, Argentína, Brazília stb.