Utazás - Máltára repülővel
Ajánló
Linkek
Úticél
Leírás

M

álta

Induljon a lelkes ének, ez a kezdete a Málta regének!

Úttörő munkát végzek!? Eddig senki nem hatolt a mélybe Málta magyar nyelvű feldolgozásában a tudtommal az internetre tervezve és kivitelezve. Nagy erőbedobással folytatom a jövőben is ezt a munkát. Reményeim szerint egy bizonyos szint után az olvasóim lesznek az írók, így ők folytathatják a megkezdett munkát leírások, képek, térképek és videók hadával. Az oldal tartalmát ez minden eddigi fölé emelni, ami egy moderátor kezébe kerülve a normál felhasználók felé is érthető és rendezett formába kerül (lásd. pl. az angol nyelvű Tripadvisor.com oldalt). Itt minden változik, ez nem egy szótár vagy egy ódivatú nagylexikon.

Kérdések és válaszok:

1. Miért utazunk ide mi Magyarországról?

a) Látnivalók, szokványos turistaélmény
b) Nyelviskolák (Itt sok az angolul tanuló fiatal, erre épül sok-sok cég)
c) Tengerparti kikapcsolódás, nyaralás
d) Munka (a fejlődés és EU csatlakozás révén jó lehetőségek vannak közép és hosszútávra)
e) Nyugdíjas éveink csendes nyugodt eltöltése egy melegebb éghajlaton. Keveseknek eszükbe jutott ez is, olcsó az élet és alacsonyak a rezsi költségek, bérleti díjak, a horgászat kellemes időtöltés és a konyhába is hoz valamit...
f) sport, búvárkodás, hajózás


2. Miért utaznak ide más országokból?

a) A fentiek rájuk is igazak.
b) Sok olasz, angol, ázsiai és afrikai kereskedő és vállalkozó is jár errefelé egész évben építve, ellenőrizve az üzletüket. Mi magyarok is itt vagyunk, az arab ABC-ben pl. a Hey-Ho almalével képviseltetjük hazánkat.

3. Mikor utazzunk?

A magam részéről a júniust javaslom, mert akkor érkeztem :-). Kicsit konkrétabban azért a június, mert ez még az előszezon, és így valamivel olcsóbb. ill. ilyenkor még nem olyan meleg a levegő, és néha még felhők is takarják a napot. Július a csúcs a napsütéses órák számában, hőmérsékletben stb. Augusztusban legmelegebb a tenger, és nyilván ilyenkor a legtöbb a turista is. A hőmérséklet egész évben jó, ami az utazás ellen szólhat az az esős időjárás. A legtöbb csapadék október, november, december és január hónapban várható (70-125 mm), ez magasabb mint a magyarországi éves átlag (~50 mm). Akit ez sem riaszt el, az biztosan talál olcsó szálláshelyet ilyenkor a turisztikai holtszezonban.

4. Milyen Málta lakossága?
5. Milyen az életszínvonal?
6. Milyen az oktatás?
7. Milyen a közbiztonság?
Utazás - Málta