Utazás - Málta - Térkép
Ajánló
Linkek
Úticél
Leírás
A fősziget
A máltai fősziget a Földközi-tenger közepén található, 93 km-re délre az olasz szigettől, Szicíliától. Repülővel pár órán belül bármely európai fővárosból elérhető.
Igény esetén azonban tengeren is megközelíthető.
Gozo
Gozo szigete csendesebb és békésebb, mint a fősziget, elsősorban mezőgazdasági tevékenység folyik rajta. Közel fekszik a főszigethez, csak egy keskeny szoros választja el, mely kompon, helikopteren gyorsan átjárható. Falusias jellegű, zöld sziget.
Több természeti érdekességet rejt, pl. Calypso-barlang. Az épületek barokkos templomokból, paraszti kőházak csoportjából áll.
A szigeten a számottevő erdős növénytakaró hiányában a mészkő anyakőzet sok helyen a felszínre került, durva sziklás-köves tereppé alakult. A part menti részeken ezek a tengerrel kölcsönhatásba került sziklaalakzatok a búvárok kedvelt merülési célpontjaivá váltak.
Comino
Comino szigete a fősziget és Gozo között fekszik, legkisebb lakott tagja a szigetcsoportnak. Elsősorban a búvárok, szörfösök és túrázók célpontja. Úthálózat híján autómentes terület. A sziget látványos természeti eleme a Kék-lagúna, türkizkék vizével.
Utazás - Málta - Térkép