Utazás - Málta - Közlekedés
Ajánló
Linkek
Úticél
Leírás
Repülés
A máltai nemzetközi repülőtér Luqa és Gudja települések között található, 10 km távolságban La Valetta-tól. Az Air Malta (máltai légitársaság) irodája Luqa-ban található.
Busz
A máltai buszközlekedés rendszeres járataival a sziget minden fontosabb települése elérhető. A fő buszpályaudvar La Valletta-ban található, a városkapun kívül.
Könnyedén felismerhetőek a busztársaság járművei, a jól karbantartott, jellegzetes narancsszínű buszok. A járatok többsége a fővárosból szállítja ki az utasokat, de található néhány körjárat is. A buszok 20-30 percenként érkeznek, a legtávolabbi célpontjukat is elérik egy órán belül. Gozo szigetén a legegyszerűbb ez a közlekedés, a kompátkelést követően Cirkewwaból busszal elérhető Victoria, a sziget legnagyobb települése. Az itteni buszpályaudvarról kizárólag körjáratok indulnak.
Autó
Máltán a vezetés csak az angolszász közlekedésben gyakorlottak számára ajánlott, itt is bal oldali a közlekedés. A megengedett maximális sebesség külterületen 80 km/h, míg lakott területen 50km/h. Ajánlott teljes körű biztosítással rendelkezni és nemzetközi jogosítvánnyal.
Komp
A kompközlekedés Cirkewwaból indul és szállítja át az utasokat és járműveiket Gozo és Camino szigetére. A komp általában 30 percenként indul.
Taxi
A taxi szolgáltatás központja a Nemzetközi Repülőtérnél található, innen szállítja az utasokat oda is, amit nem lehet busszal közvetlenül elérni. Fix tarifával számolnak, azonban elég drága a szolgáltatás.
Hajó
A hajózás központja a Vallettai Nagy Kikötő, itt találhatóak meg a sétahajó járatok kiindulópontja. Csak néhány percnyire van a városközponttól.
Innen indulnak a vizitaxi járatok is a főváros, Sengles és Vittoriosa között, a használt csónakok a tradicionális helyi "dghajsa" néven ismertek.
Utazás - Málta - Közlekedés